• 19.08.2014, 13:15

Jeg vil gjøre en forskjell


Jeg, som mange andre har lest bloggen til Anniken hvor hun deler sine tanker og opplevelser rundt sin tur til Kambodsja og alt hun tok med seg hjem derfra. Etter jeg hadde lest det hun skrev, satte jeg meg ned og så på episodene av "Sweatshop - dødsbillig mote". Jeg fikk ordenlig vondt inni meg og tårene bare trilla uten at jeg fikk stoppet dem. Å se hvordan de tre ungdommene forandret seg fra første til siste episode var rørende og trist. Det gjorde noe med meg bare av å se på det. Jeg fikk et helt annet syn på verden og jeg fikk et helt annet syn på hvor godt vi egentlig har det her i Norge. Vi bare glemmer det iblant. 

Jeg vet at de aller fleste billigklær-kjedene har slike arbeidsforhold, men H&M er det største og mest kjente kjeden som går over hele verden. Derfor er det der man burde starte hvis man skal gjøre en forandring. Iallfall for min egen del. Å se at dems fattigdom og lidelse er våres rikdom og glede gir meg en stor klump i magen. Vi klager over at vi ikke vet hva vi skal spise til middag fordi vi har altfor mye å velge i, mens dem sitter på andre siden av jorda og ikke vet om de har mat til neste dag. Det er så urettferdig. 

Så, etter å ha lest og sett alt dette, bestemte jeg meg for at jeg vil gjøre en forskjell. Mange av oss tenker sikkert "en person fra eller til gjør ingen forskjell", men det gjør faktisk det. Tenk hvis alle skulle tenkt sånn? Da skjer det absolutt ingenting og verden vil aldri bli et bedre sted. Jeg har fått et helt annet perspektiv på livet. Jeg er allerede SOS - fadder og medlem av kirkens nødhjelp, men jeg føler ikke at det er nok. Derfor har jeg lyst til å reise til Ecuador å jobbe med frivillig arbeid. Tanken har slått meg før, men nå er det noe jeg virkelig brenner for og har lyst til å gjøre. Jeg har vært i Chile før, som også ligger i Sør - Amerika, så jeg har reist samme avstand før, men det er annerledes å reise alene, men du sitter igjen med en veldig god følelse etterpå at du har vært med på å gjøre noen andres liv bedre.

Del gjerne innlegget og gjør en forskjell du også! 


 

Linn Helen solbakken Fjeld

19.08.2014 kl. 14:59
Inspirerende innlegg! Og jeg vil bare vise deg en mulighet hvor man kan tjene litt ekstra penger for å gi og hjelpe andre! Ta kontakt vist du vil vite mer ;)
Caroline

Jeg er en blid jente fra Sandefjord. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Håper dere liker det!

Search

Bloggdesign

hits