• 24.02.2015, 12:22

Ovnsbakt laks


God formiddag 

I dag tenkte jeg å vise dere en veldig enkel, god og sunn middag som jeg laget i går. Jeg fant oppskrift på internett og det er kjempe enkelt. Jeg hadde lyst til å gjøre noe litt annerledes enn å bare steke laks, så ovnsbakt laks falt absolutt i smak hos meg. Det du trenger er: 

♥ Laksefilet 
♥ Poteter 
♥ Hodekål 
♥ Sitronpepper 
♥ Salt 
♥ Smør 

Alt dette avhenger av hvor mange porsjoner du skal lage. Jeg laget to porsjoner, så jeg brukte fire poteter og to laksefileer. Hodekål kan man ta så mye man ønsker å spise. Jeg tok ikke mye, selv om det ser mye ut på bildet. Hodekål er litt som spaghetti, at man burde være litt forsiktig med hvor mye man tar, fordi det blir ofte mye mer enn det ser ut som når man kutter den opp!


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader. Deretter koker du potetene og hodekål i lettsaltet vann i ca 25 minutter. Hodekål må faktisk kokes ganske lenge hvis den skal bli ordentlig gjennomkokt - noe jeg ikke visste. Jeg lot den koke like lenge som potetene og da var det så vidt den var gjennomkokt, så neste gang tar jeg nok litt lenger.

Imens potetene og hodekål koker, steker du laksefilet på middels varme til den er gjennomstekt. Det er veldig viktig å ikke ha full varme på, fordi da blir den ofte litt for godt stekt utenpå og rå inni. Når du har stekt den ferdig, legger du den på bakepapir oppå et stekebrett og krydrer med sitronpepper og litt smeltet smør oppå. Sett den inn i ovnen i 10-15 minutter. (Avhenger av hvor tykk laksen er).


Håper det smaker!

Charlotte

24.02.2015 kl. 12:29
Hei:) Ramlet innom bloggen din og tenkte jeg måtte legge igjen en liten kommentar:) fin blogg du har, Maten så sååå god ut! håper du vil ta turen innom min blogg også. Gjerne legg igjen ett lite spor etter deg, da blir jeg glad:)

Www.pourfemme.blogg.no

Klem

Caroline

24.02.2015 kl. 12:41
Charlotte: Takk :)
Caroline

Jeg er en blid jente fra Sandefjord. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Håper dere liker det!

Search

Bloggdesign

hits