• 20.05.2015, 11:15

Et viktig tema


Det er vanskelig for meg å vite hvor jeg skal begynne med dette innlegget. Det er et tema som er utrolig viktig og ord er så små. Mobbing. Jeg har så utrolig mange tanker rundt dette, og da er det ikke alltid lett å sette ord på det. Bare jeg hører ordet mobbing, skjærer det inni meg. Det er noe vi alle vet om, men få som gjør noe med det. Hva skal man gjøre da? Hvordan skal man gripe inn en slik situasjon? Hvordan kan man forhindre at slike ting skjer? Jeg har så mange spørsmål, og ingen svar. Jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar på noe, men en ting vet jeg, og det er at jo fler som engasjerer seg, jo mer hjelper det. 

Hjertet mitt gråter med tanken på at det er så mange som våkner opp til en ny dag og bare vil legge seg i mørket igjen. Den ensomme stillheten i et mørkt rom er bedre enn den verden som venter deg utenfor. Det er så mange som har vonde ting å stå opp til. De vet hva som venter dem når de går til skolen, når de er på skolen og når de skal gå hjem. Er dette et liv? Når begynte barn å skade andre? Når man er barn vet man ikke hvordan den store verden er, og det er heller ikke meningen at man skal vite det. Man skal bare leke sammen og være glad. Det er iallfall sånn det var før, men nå er alt ødelagt. Mange barn tenker ikke sånn, og for å være ærlig, klarer jeg ikke å forstå hvordan noen tenker. Burde vi ikke heller oppforde hverandre til å spre glede, enn å spre smerte? Det er vanskelig å forstå verden vi lever i, og hva vi gjorde for at den ble så grusom. Fordi det er den faktisk. På mange måter, og vi har det rett foran nesa våres hvor enn vi går.

Men for noen er hverdagen vanskeligere og vi andre bare sitter og ser på at det skjer. Det gjør meg vondt. Jeg føler meg så hjelpesløs og jeg prøver så hardt å forstå hvordan både små og store barn kan ha det i hjertet sitt å gjøre andre vondt. Og alle andre. Jeg vil ikke legge alle under samme kam, fordi jeg vet at folk i alle aldre kan oppføre seg like forferdelig mot hverandre. Dag ut og dag inn, hele tiden. Jeg får ingen svar på spørsmålene mine, fordi jeg tror ikke det er noen som har dem. Jeg klarer ikke å sette meg inn i en mobbers situasjon og tanker, og jeg klarer ikke å tenke ut en eneste grunn til å gjøre noen andre vondt. Er det ikke sånn man skal tenke? Er det ikke meningen at man skal løfte hverandre opp, smile til en fremmed på gata og bare være snille mot hverandre? Det burde ikke være så veldig vanskelig. Man bruker mer energi på å være kalde mot hverandre og gjøre hverandre vondt, enn man bruker på å smile til en du ikke kjenner. Kanskje gjør du dagen til vedkommende bedre bare ved å gjøre noe så lite.. 
 

Emilie Lybekk

20.05.2015 kl. 15:42
Veldig bra skrevet :) Helt enig!
Caroline

Jeg er en blid jente fra Sandefjord. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Håper dere liker det!

Search

Bloggdesign

hits