• 09.06.2015, 10:58

Dyrene lider for folkets underholdning


Nå i det siste har jeg sovet veldig dårlig, og en stor grunn til det er at jeg går og tenker på alt mulig hele tiden. Jeg tror det er ganske normalt hos de aller fleste at noen ganger har man hodet litt andre steder enn man burde, og litt vanskelig å styre tankene. Men det er noe jeg har tenkt veldig mye på den siste tiden, og det er dyreverden, sirkus og dyrehager. Dette er noe jeg engasjerer meg veldig sterkt for, men dessverre så lite jeg kan gjøre med det, alene. 

Da jeg var liten, husker jeg at jeg var på sirkus, og jeg synes det var kjempe gøy. Se sirkusartister, dyr utkledd i fargerike "kostymer" og at menneskene fikk dyrene til å opptre foran masse mennesker. Selvsagt synes jeg at dette var kjempe gøy, fordi jeg har alltid elsket dyr. Den gang var det riktignok ikke så mye fokus på sirkus og dyrene som det er i dag, og jeg er veldig glad for at det har forandret seg. Jeg visste jo ikke bedre da jeg var liten, men nå som jeg har blitt eldre og engasjert meg mer i dette, synes jeg bare at alt sammen er ufattelig vondt. Jeg har sett hvordan dyrene blir behandlet og hvordan de blir "trent" opp til å opptre foran mennesker, og vet dere hva? Det er helt jævlig. 

Store elefanter står i en vogn hvor dem knapt kan løfte på hodet, fordi det er så liten plass, og løvene står i bittesmå bur mens de blir fraktet fra sted til sted. Jeg får vondt bare av tanken, og så vakre dyr skal ikke vokse opp i fangenskap. Det finnes så mange sterke bilder av hvordan dette blir gjort, og alle bildene du finner på internett viser sannheten. Det er helt forferdelig hvordan mennesker kan gjøre sånt mot så vakre dyr, men jeg vet at det finnes flere gode mennesker, enn dem som driver på med dette. 

Hver gang jeg ser at det henger en sirkusplakat i byen, får jeg helt vondt i hjertet og tenker på dyrene med en gang. For å være ærlig, så driter jeg i menneskene som driver med sirkus, fordi dem driter i hvordan de behandler dyrene. Da fortjener ikke de så mye som en klapp på skuldra for den "gode" jobben de gjør med å få andre mennesker til å le. Hva er det som er så jævlig morsomt med å se dyr bli piska rundt? Jeg får bare lyst til å rive ned alle plakatene jeg ser, men hva hjelper det? Jeg leste innlegget som Sophie Elise skrev angående sirkus, og jeg kunne ikke vært mer enig. Riv ned halve plakatene slik at folk skjønner at sirkus skal stoppes!

Jeg skrev på bloggen i går at jeg ble sittende oppe å se på en dokumentar om elefefanter, og det fikk meg nok en gang til å tenke på alt dette. Der viste dem elefanter som levde i Kenya, ute i det fri. Dem måtte finne mat og vann selv, men de var fri. Det er sånn elefantene, og alle andre dyr skal leve. Ingen skal vokse opp i et bur. Både tigere og elefanter er utryddningstruet, og jeg tror at en stor grunn til det er pga sirkus og dyrehager. Hvor ofte finner du en tigerflokk i en dyrepark? Ofte er det bare en eller to tigere, og selvfølgelig kan ikke arten utvide seg når dem lever alene innenfor gjerder. Det er det samme med elefanter som lever i sirkus. Så vakre dyr som bare skal dø ut pga menneskers underholdning gjør meg kvalm... 
09.06.2015 kl. 11:34
Hei, Caroline. Supert at du også engasjerer deg!

Reklame er et sterkt virkemiddel i dag, og kan være med på å trekke flere folk til sirkus. Ved at du river ned plakatene er du med på å hjelpe dyrene. Dette kan du gjøre helt alene :-D

Også angående dyretransport.. Det ikke så mange er klar over er at kjøttet vi spiser til frokost, middag og lunsj kommer fra dyr som har blitt transportert. Det er strenge regler i dag på å slakte dyr fordi vi skal ha høy kvalitet på kjøttet (sykdommer o.l.). Derfor blir dyrene transportert i lastebiler. Nortura er et selskap som transporterer dyr. Er mange regler på dette (https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2001-04-02-384), men jeg synes fortsatt at det ikke er noe ålreit.

Spiser forresten nesten ikke noe kjøtt lenger på grunn av dyrevelferden og miljøutslippene kjøttproduksjnen fører med seg.

Klem Kine :*

09.06.2015 kl. 11:37
Ops.. Leste litt fort gjennom innlegget ditt. Var egentlig et godt poeng det med å rive ned halve sirkusplakaten :-D

Tuva

09.06.2015 kl. 17:00
Bra skrevet ! det er ikke bra at dyr skal ha det vont bare fordi vi skal ha noe å se på :/

Ta gjerne en titt på bloggen min og kommenter gjerne, det hadde betydd mye :)

Mvh Tuva&Sondre

Julia Sofie

09.06.2015 kl. 18:37
Er helt enig med deg, sirkus og dyr passer ikke sammen..

Ta gjerne en titt innom bloggen min også, setter pris på det:)

Følg meg også på insta, Frulea30 heter jeg der. Veldi gla i interiør jeg og;kr
Caroline

Jeg er en blid jente fra Sandefjord. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Håper dere liker det!

Search

Bloggdesign

hits