• 07.08.2015, 11:57

Oppskrift: sunne rundstykker


Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å prøve ut nye ting på kjøkkenet, og som jeg skrev tidligere, så hadde jeg prøvd ut en ny oppskrift på rundtstykker. Disse ble så gode at jeg måtte dele oppskriften med dere. Disse er kjempe enkle å lage, men dem tar litt tid pga dem skal heve to ganger. 

Det du trenger er:

2 dl havregryn
250 g cottage cheese
50 g tørrgjær 
1 ts salt 
3 dl havremel 
4 dl hvetemel (her brukte jeg grovt speltmel istedenfor vanlig hvetemel) 
7 dl sammalt hvete, grov 
5 dl vann Slik gjør du:

Bland sammen havregryn og cottage cheese i en bolle og la det stå i kjøleskapet over natten. Du burde derfor begynne med baking en dag før du skal servere eller spise rundstykkene. Dagen etter setter du bollen i romteperatur ca en time før du skal begynne å bake. Etter ca en time blander du sammen alt det tørre (mel, salt og tørrgjær), sammen med cottage cheese og havegryn. Tilsett vann og ha det i kjøkkenmaskinen til frem til det har blitt en fast deig. Tilsett evt litt mer mel dersom den fortsatt er litt seig.

Når du har gjort alt dette, setter du bollen med et håndkle over på en lunt sted, og la det heve i 30-40 minutter, eller til det har hevet til dobbel størrelse. Deretter elter du deigen litt til før du deler den opp i biter. Denne oppskriften holder til ca 12 rundstykker, avhenger av størrelse du vil ha på dem. Rull sammen til 12 rundstykker, og la det heve i 30 minutter til. Stek dem på 200 grader i ca 30 minutter, og avkjøl på rist før servering. Håper det smaker! 

Caroline

Jeg er en blid jente fra Sandefjord. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Håper dere liker det!

Search

Bloggdesign

hits