• 23.09.2016, 12:36

Slik får du treningsglede og motivasjon


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis det er noe jeg synes kan være vanskelig når det gjelder trening, så er det å holde motivasjonen og treningsgleden oppe. Jeg kan være i en periode der jeg vil trene før jeg spiser frokost, men så kan det plutselig snu til at alt med trening er bare et stort ork. Jeg liker det selvfølgelig best når alt er på topp, så derfor har jeg skrevet ned en liste over ting som kan hjelpe meg litt, og som kanskje kan hjelpe dere litt også! 

 

Ikke press deg selv for hardt. 
Her er det største problemet mitt, tror jeg. Tidligere har jeg hatt så mye motivasjon at jeg har trent to timer hver dag, men sånn orker man ikke å holde på i evig tid. Det er ikke om å gjøre å være lengst på treningssenteret eller overbelaste kroppen. Prøv å fordel treningsgleden utover hele uken. Målet med treningen er ikke å slite ut kroppen til man nesten ikke klarer å gå, men å gå fra treningssenteret med en god følelse og føle at man har gjort en innsats. 

Lag deg et treningsprogram som passer deg. 
Når jeg skal trene, så liker jeg å ha en oversikt over hvilken del av kroppen jeg skal trene og hvilke øvelser jeg skal gjøre. Hvis jeg drar på treningssenteret uten å ha noen spesiell plan eller oversikt, så føler jeg at treningen blir rotete og veldig lite effektiv. Det samme gjelder hjemmetrening. Jeg har laget et eget treningsprogram som passer meg og som jeg klarer å gjennomføre uten at kroppen min blir overbelastet. Da klarer jeg å holde motivasjonen og treningsgleden oppe over lengre tid. Dessuten er det mye mer effektivt for kroppen hvis man fordeler utover uken. For eksempel tar man mage og lår den ene dagen, kondisjonstrening andre dagen, arm og rygg tredje dagen osv. 

Oppdater spillelisten.
Min største "partner in crime" er musikken. Jeg passer på å oppdatere musikken min jevnlig, slik at jeg alltid har musikk jeg liker når jeg trener. Det er ikke så lett å holde motivasjonen oppe hvis man er drit lei musikken man hører på. Jeg klarer heller ikke å trene uten musikk. Det er lurt å ha en egen spilleliste som man bruker til trening, så kan man ha all slags musikk som booster treningsmotivasjonen din! 

Unn deg noen nye treningsklær. 
Ingenting er vel mer motiverende enn nye treningsklær i freshe farger? Jeg har flere forskjellige tightser, topper, sko osv i forskjellige farger og det er så gøy å kunne bytte på og føle seg fresh og bra i klærne man trener i. Det er så viktig å føle seg komfortabel og bra når man skal pushe seg selv litt ekstra. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • 09.07.2015, 12:45

Min trenings-musikk


Noe av det aller viktigste for meg når jeg skal på trening, er musikk. Det er den største motivasjonen min og det som får meg til å yte litt mer enn jeg egentlig orker. Derfor passer jeg på å holde spillelisten min oppdatert med musikk som jeg liker og som jeg rett og slett blir i godt humør av! Jeg tenkte å vise dere noen av mine favorittsanger som virkelig booster treningsøkten min, og kanskje noe faller i smak hos dere også :-)

"Workout"-spillelisten min finner dere HER.  • 11.06.2015, 14:50

Gjør det for deg selv


Nå har jeg endelig kommet i gang med treningen igjen, etter en alt for lang pause. Jeg skrev et innlegg tidligere om hvordan du kan finne treningsmotivasjonen din, og nå har jeg endelig også fått skjerpa meg og begynt å trene. Begynte på mandagen og har trent mandag, tirsdag og i dag. Jeg skal også trene i morgen, så får vi se om jeg får til en økt i løpet av helgen også. Det er så viktig å ikke ha så høye forventninger til seg selv, fordi hvis du ikke får det til, blir du bare skuffet over deg selv, og det er ingen god følelse. 

Tren når du ønsker det og når du kjenner at du har lyst til å trene. Hvis man synes det bare er et ork å trene, blir som regel ikke økten noe bra heller. Lytt til kroppen, det er viktig. Jeg trener for min egen del, fordi jeg vet hvilken god følelse jeg sitter med etter jeg har hatt en bra treningsøkt. Jeg har satt meg mine mål som jeg har lyst til å klare, og underveis i treningen har jeg opplevd en mestringsfølelse som ingenting kan måle seg med. Det føles helt fantastisk! 

Jeg anbefaler deg å trene for din egen del, og bare drite i hva alle synes og mener. Rett og slett. Konsentrer deg om deg selv, og tren i ditt tempo og på din måte. Det aller viktigste er at du trener på en måte du liker og som gjør deg glad. Det er ikke meningen at det skal være kjedelig å trene. Man skal kose seg og vise seg selv hva man er i stand til å klare og bevise nye ting for seg selv.

Jeg har vært på treningssenter i 5 år nå, og jeg må helt ærlig si at det tok lang tid for jeg følte meg komfortabel med det. Da jeg begynte å trene i 2010, hadde jeg ikke peiling på hva jeg drev med og jeg trente fordi alle andre gjorde det. Jeg ville ikke føle meg utenfor. Jeg gikk aldri på treningssenteret uten sminke, fordi jeg følte meg ukomfortabel nok fra før av, om jeg ikke skulle være 100 % naturlig i tillegg. Nå, fem år senere har jeg lært meg å drite i sånne ting. Det er faktisk ingen som bryr seg om hvordan du ser ut når du trener. Du kommer jo for å trene og for å svette, ikke for at alle andre skal se på deg. Det er helt latterlig å i det hele tatt tenke slike negative tanker, fordi det er ingen andre enn deg som bryr seg om det. Be yourself 100 % 

Dette bildet er tatt etter tirsdagens harde styrkeøkt. Null sminke og tomatrød i ansiktet. Vet dere hva, jeg er stolt av å legge ut det bildet, fordi det eneste jeg ser er at jeg har klart å gjennomføre en hard treningsøkt, og er stadig nærmere målene mine. 
 

 • 26.05.2015, 13:18

Slik finner du treningsmotivasjonen


Noen ganger har jeg veldig vanskelig for å holde treningsmotivasjonen min oppe og da klarer jeg ofte ikke å komme meg på treningssenteret elle ut på en joggetur. I sånne situasjoner blir jeg skikkelig sint på meg selv, fordi jeg vet hva jeg ønsker å oppnå med treningen, men jeg klarer ikke å komme i gang. Jeg har hatt en sånn periode i en god stund nå, og nå er det fader meg på tide at jeg kommer i gang igjen!! 

Jeg tenkte at hvis jeg skal klare dette og holde meg i gang, så måtte jeg ha et nytt treningsprogram og ny musikk. Spesielt musikken har veldig mye å si for meg, og har jeg god musikk, er det lettere for meg å pushe meg selv til nye høyder. Jeg klikket meg litt rundt på treningsblogger for å finne noen øvelser som passer for meg, og jeg endte opp med en god del som jeg gleder meg til å komme i gang med! 

 • Tredemølle ca 25 minutter, stille inn på bakkestyrke 7 %. Løpe i 1 minutt og hvile i 2-3 minutter mellom hver intervall. 
 • 10 x 5 repetisjoner knebøy, både med stang og vekter. 
 • 10 x 6 repetisjoner situps. 
 • Benpendling x 30 på hvert ben. 
 • Leggkryssning x 40 på hvert ben. 
 • Total abdominal 10 x 5 repetisjoner 
 • Low row 10 x 4 repetisjoner 
 • Face pull 10 x 4 repetisjoner 
 • Chest Press 10 x 4 repetisjoner 
 • Leg Press 10 x 4 repetisjoner 
 • Uttøying 10 minutter 

 

Da jeg hadde laget meg nytt treningsprogram, satte jeg meg ned og skrev ned ting som motiverer meg til å trene. Jeg spurte Catrine på instagram om hva jeg kunne gjøre for å komme seg opp av senga og på treningssenteret, og jeg fikk mange gode tips. Jeg kjente at jeg fikk lyst til å hive på meg treningstightsen bare av å lese dem, så det hjalp meg veldig mye. 

 • Følelsen jeg får etter en treningsøkt.
 • Forberede meg på at det blir tungt å stå opp tidlig.
 • Gjør klar treningsbagen kvelden før.
 • Sett et klokkeslett jeg skal være på treningssenteret og når jeg skal starte treningen.
 • Be kjæresten spørre meg om hvordan treningsøkten gikk.
 • Ha et treningsprogram jeg trives med og god musikk som gir meg lyst til å trene.
 • Fortell meg selv at dette kommer jeg ikke til å angre på.

 

Dette er ting som motiverer meg veldig, så jeg anbefaler deg å gjøre det samme. Ikke nødvendigvis de samme tingene som jeg har skrevet ned, men sett deg ned og tenk på hvorfor du egentlig begynte å trene i utgangspunktet. Da er jeg sikker på at tingene kommer av seg selv, og det er faktisk lettere enn du tror. Jeg gleder meg til å komme meg på treningssenteret i morgen tidlig, fordi dette skal jeg få til!! 
 • 15.04.2015, 11:47

Føler meg sterkere


Åh, i dag var jeg så trøtt når jeg våknet at å trene var egentlig det siste jeg hadde lyst til. Det regner ute i dag, så det gjorde det ikke så motiverende heller. Jeg gikk rundt i leiligheten som en zombie og følte egentlig ikke at jeg var til stede, haha. Uansett, så fikk jeg laget meg proteinpannekaker til frokost, så da følte jeg meg litt kvikkere og klar for trening! 

Jeg merker at treningen begynner å gi resultater og jeg føler meg sterkere for hver dag som går. Det er en veldig god følelse og du føler at du får til det som du trodde du ikke klarte. Tidligere har jeg tenkt mye på den kroppen jeg ønsker meg, men jeg har ikke gjort noe med det fordi jeg har bare sagt til meg selv at jeg ikke klarer det. En dag tenkte jeg at "nå er det nok!", så jeg begynte å sette meg mål og bestemte meg for at disse skulle jeg klare. Det viktigste er å ha troen på seg selv. Hvis du ikke tror på deg selv, hvordan kan andre ha det? 

Jeg er veldig fornøyd med fremgangen jeg gjør, og jeg er faktisk stolt av meg selv. Den stemmen inni hodet mitt som sa at jeg ikke klarte det, tok så grundig feil, og det føles godt å bevise for meg selv at jeg kan klare dette! 
 • 14.04.2015, 12:00

Hjemmetrening


I dag er det veldig grått vær ute, så det fristet ikke så veldig å dra bort på treningssenteret. Jeg hadde veldig lyst til å trene, så derfor bestemte jeg meg for å ha hjemmetrening i dag. Det ble mage og bein som fikk kjørt seg i dag, og det er forsåvidt der jeg har lyst på mest resultater også. Jeg var på Evo i går og hadde helkroppstrening, så da fikk armene en pause i dag. Treningsprogrammet så slik ut: 

50 knebøy 
50 situps
40 leggkryssning 
40 sykkel crunches (20 på hvert ben)
40 hoftefeste (20 på hvert ben)
50 spensthopp 

Det ble ikke så veldig lang og hard trening i dag, men litt er definitivt bedre enn ingenting! Jeg er fortsatt støl fra gårdsdagens trening, så jeg har god samvittighet for at jeg fikk gjort litt i dag også likevel. Jeg håper at finværet snart er på plass igjen, så jeg kan dra på Evo. Jeg liker best å trene der, men dessverre har jeg ikke billappen, så da er det lett å si nei til å dra dit når det regner, haha. 

Dagens lunsj: vaniljeyoghurt med masse banan og jordbær. Naaam 

 • 18.03.2015, 11:35

Treningsøvelser du kan gjøre hjemme!


Av og til kan det være vanskelig å komme seg opp av sofaen og bort på treningssenteret. Jeg har den tanken i hodet veldig ofte, at jeg har lyst til å gjøre alt mulig annet enn å sette meg på sykkelen i fem minutter for en treningsøkt. Da sier jeg til meg selv at SÅ lat kan jeg faktisk ikke være, fordi jeg vet at når jeg kommer bort dit, så går det veldig bra og jeg får en god følelse når jeg er ferdig. Den følelsen får jeg ikke hvis jeg blir sittende hjemme. Men hvis det er sånn at det pøsregner ute, jeg vil bare glo på TV og egentlig gjøre alt annet, så hvorfor ikke ta en treningsøkt hjemme? 

Jeg skal vise dere noen mage - og beinøvelser dere kan gjøre hjemme - enten med musikk eller rett og slett foran TV. Man trenger ikke noe spesielt utstyr, så sleng på deg joggisen og få til en fin treningsøkt hjemme i stua. Det er like effektivt som å være på treningssenteret, så du kan med god samvittighet gi deg en klapp på skulderen når du er ferdig, fordi tro meg: det gir en bedre følelse enn man skulle tro! 

Knebøy: 

Dette er en veldig god øvelse både for bein, rumpe og korsrygg. Det som er veldig viktig her, er at du ikke bøyer ryggen fremover. Da får man vondt i ryggen, og treningen har ikke samme effekt. Stå med beina slik at dem står foran hoftene dine og se oppover. Bøy beina slik at du går sakte ned, også opp igjen. Husk å ha ryggen rett. Hvis du har lett for å bøye ryggen, forestill deg at du skal sette deg ned på en stol! 

 Leggkryssning: 

Dette er en øvelse for bein og mage samtidig. Her skal du ligge med hendene flate og beina helt strake. Jeg skal selv innrømme at det er lett for å bøye beina her, fordi dette er en slitsom øvelse - men også veldig effektiv. Kryss beina foran og bak slik som jeg gjør på bildet mens beina dine er strake. Hvis du ønsker en litt tyngre variant, kan du ta beina litt lenger ned. Da kjenner du at magen og beina virkelig får kjørt seg! 

 Sykle: 

Dette er en av mine favoritt øvelser for magen. Her trener hele magen, også på sidene. Det er veldig enkelt. Len deg litt bakover, så jobber magen enda mer. Her skal albuene treffe kneet, annen hver gang. Du kan også legge hendene på hodet, men jeg liker best å ha dem sånn som det vises på bildet. Begge to gir like mye effekt, så her kan du bestemme helt selv! 

 Planken: 

Denne mageøvelsen kjenner nok de aller fleste til. Veldig mange bruker den for å trene magen og det er en veldig god øvelse. Det som er viktig her er at man ikke peker rumpa opp i været. Kroppen skal være helt strak, akkurat som en planke. Len deg på albuene dine og stå på tærne. For at det ikke skal bli så veldig tungt, kan du knipe sammen albuene litt, ikke ha dem så langt fra hverandre. 

 • 16.03.2015, 14:30

Dagens treningsøkt
I dag stod jeg opp halv 9 og var lys våken da. Jeg tror jeg holder på å bli et A-menneske, fordi nå våkner jeg alltid før 9 uansett om jeg har på vekkerklokke eller ikke. Det er jo veldig deilig, fordi da får jeg mye ut av dagen - og NÅ sitter jeg igjen med en god følelse. Det var helt fantastisk å starte dagen med en skikkelig treningsøkt, og jeg kjenner at kroppen fikk kjørt seg skikkelig. Jeg trente effektivt i en time, og det er jeg mer enn fornøyd med. Man får mye mer ut av treningen om man trener effektivt i en time enn hvis man trener sakte og ufokusert i to timer. I dag var det dette som stod på treningsprogrammet: 

 • Løpe 1,5 km 
 • Chest press 10 x 3 repetisjoner
 • Total abdominal 10 x 4 repetisjoner
 • Low row 10 x 4 repetisjoner
 • Situps x 20 
 • Knebøy x 20

 

Etter å ha gjort dette, følte jeg meg veldig bra (og sliten!), så da ga jeg meg en klapp på skulderen. I dag har jeg handlet mat for hele uken, så nå er kjøleskapet fylt opp igjen. Jeg handler som oftest kun èn dag i uka (prøver iallfall). Det er mye mer økonomisk enn å småhandle hver dag. Jeg handlet middager for 6 dager + litt annet godt. Jeg liker å planlegge hele uka, fordi da er det mye lettere å handle, synes jeg. Å ha trent, handlet, vasket leiligheten og tatt klesvask før klokka er tre er ikke dårlig! 
 • 09.03.2015, 16:42

Idyllisk


Som jeg skrev i forrige innlegg, hadde jeg tenkt meg ut på en joggetur i dag i det fine været - og jammen meg fikk jeg dratt rumpa opp av sofaen også! Det var helt fantastisk ute og en fryd å komme seg ut i frisk luft. Jeg kjenner at jeg får ordentlig livsgnist av sånt vær og jeg får lyst til å gjøre alt mulig - og nyte hvert eneste sekund av det. Halvveis i turen, stoppet jeg innom butikken for å handle litt før jeg snudde nesa hjemover igjen. Jeg brukte ca en time på turen og jeg kunne fint ha gått MYE lenger!Selv om jeg var varm og sliten etter joggingen, hadde jeg det absolutt ikke travelt med å komme meg hjemover til dusjen. Jeg gikk langs vannet her i byen og så på endene og hørte på favorittsangene på mobilen. Sånt får en virkelig til å tenke over hvor heldig man er, og hvor bra livet egentlig er. Gripe hvert eneste øyeblikk og gjøre det til det beste ♥ Det gir en ordentlig vårfølelse av å gå i fleecegenser ute, høre fuglene kvitre og se endene på vannet. 

Jeg blir alltid veldig rød i ansiktet når jeg trener. Spesielt når jeg jogger eller løper og før pleide jeg å henge meg skikkelig opp i det og syntes det var flaut, men herregud. Man skal ikke se ut som en glamour-modell når man trener, skal man vel? Jeg pleier ikke engang å ha sminke på meg når jeg trener, av to grunner. Først og fremst fordi det er utrolig usunt for huden å trene med sminke på, fordi man svetter så mye og for det andre så driter jeg i hvordan jeg ser ut når jeg er på trening og jeg bryr meg ikke om at andre skal synes jeg ser bra ut. Jeg trener for min egen del og jeg velger å være 100 % naturlig.
 

 • 27.01.2015, 16:53

Start your day with a bang
For en fin dag dette har vært! 

Jeg startet dagen med en sunn og god frokost, som dere kan se bilder av i dette innlegget. Etter en helg med jobb og litt for mye god mat, føltes det godt å gå tilbake til hverdagen og sunn mat igjen. Det gir meg så mye overskudd og energi, så jeg og Felipe dro på trening etter vi hadde spist. I dag fikk kroppen kjørt seg skikkelig med både kondisjon - og styrketrening, og det føles så deilig når man er ferdig og kan dra fra treningssenteret med god samvittighet! 

Jeg var så forbanna i dag tidlig fordi jeg har ventet EN UKE på nytt simkort fra Talkmore, som ikke kom i dag heller. Jeg ringte dem i går og da skulle dem sende simkortet på nytt, så håper det kommer i morgen. Det er kjedelig å kjøpe ny mobil når du ikke får brukt den, og når dem sier at det tar 1-3 dager, er det veldig frustrerende når du har ventet i en uke.. Derfor var det virkelig godt for meg å trene i dag, delvis pga jeg fikk trent av meg frustrasjonen, haha!  • 06.01.2015, 13:54

Hjemmetrening styrke


I dag regner det ute, så jeg hadde ikke veldig lyst til å gå ut, men det betyr jo ikke at jeg ikke kunne trene. Jeg har treningsmatte hjemme og alt jeg trenger for å trene styrke hjemme, så da gjorde jeg det isteden for å dra til treningssenteret. Man kan få gjort minst like mye på styrketrening hjemme hvis man er effektiv - og det tar ikke lang tid. Jeg har satt sammen et nytt styrkeprogram som jeg testet ut i dag og det gikk veldig bra, synes jeg. Oppvarmningen brukte jeg ca 10 minutter på: 

 • Knebøy 10 x 5 repetisjoner 
 • Situps 10 x 5 repetisjoner 
 • Pushups 10 x 5 repetisjoner 

 

Hovedtreningen brukte jeg ca en halvtime på: 

 • 15 - 20 stk knebøy
 • Squat x 50
 • Hoftefeste x 20 (10 på hvert ben) 
 • Situps x 20 
 • Planke i 1 minutt 
 • Sykle (magetrening) x 20 (10 på hvert ben) 
 • Leggkryssning  x 20 (10 på hvert ben)

 

Hvis man er effektiv, er ikke dette noe som tar lang tid, og det føles veldig bra når man er ferdig. Jeg fokuserer mest på bein og mage, fordi det er det jeg føler jeg trenger å trene på og at det er der jeg først og fremst ønsker å se resultater. 
 

 

Caroline

Jeg er en blid jente på 21 år, fra Sandefjord. Jeg bor i Stokke sammen med kjæresten min. Jeg prøver å møte hver dag med positivitet og gjøre det beste ut av hver situasjon. Jeg elsker interiør, trening og kosthold, så det kommer det til å bli mye av bloggen. Alle mine bilder er tatt med Olympus E-25. Kontakt: caroline_mansika@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits